Авторски дизайн и визуализация на винтоверт

  • Май 29, 2015
  • Качена от admin
  • коментара

Дизайн

Идеята беше да се измисли нов дизайн и брутална визуализация, които да са разпознаваеми и въздействащи . Това нямаше как да стане с обикновени, изчистени линии и опростена форма, затова използвахме нов подход.

Какво е първото, за което се сещаме, когато кажем дрелка/винтоверт - мощ, скорост, звук...   Така дойде асоциацията с череп. Получи се доста рокерска визия, а черепите са навсякъде - на спусъка, батерията и мотора.  Дръжката е оформена като прешлени на гръбнак, а в релефа на гумираната част се откриват кръстосани кости. За да постигнем  демоничен ефект заложихме на черното и червеното като цветове.

Получи се баланс между стилизация, ергономия, функционалност и детайл, но истинското предизвикателство беше да постигнем провокация във вашите сърца.

Визуализация

За да подсилим идеята за демоничния дизайн, използвахме правилната тъмна обстановка. За свръх реалистичност манипулирахме средата, заснемането и осветлението. Пресъздадохме динамиката от действието на машината чрез елементи като праха при пробиване, сиянието на червената светлина,  позицията на ръката.

Получи се интересно и забавно дори за хора, които скоро нямат намерение да започват ремонт :)