Неустоимата оферта

  • Ноем. 13, 2013
  • Качена от admin
  • коментара

Оригиналния СПАМ пристигнал на служебния ни имейл:

Привет!

Ние от *Име на фирмата* , излизаме пред Вас с предложение, от което вашата фирма може само да спечели.

Социалната мрежа – Facebook – има вече над 800 милиона потребители , от които над 2 милиона и 300 хиляди са българи.

Facebook e вторият по посещаемост сайт след Google както в цял свят, така и в България. Можете ли да си позволите да не присъствате там, където са вашите клиенти ? – НЕ! Какво Ви предлагаме?

Като професионалисти в сферата на маркетинга и социалните медии ние предлагаме цялостно обслужване на вашият бранд във Facebook.

Какво точно представлява цялостно обслужване на вашия бранд във Facebook ? *Сайт на фирмата* , ще поддържа вашата фен страница като комуникира и дискутира всякакви тематики с вашите почитатели , публикуване на тематични материали, снимки , видеа , промоции. Ще поддържаме активността на феновете и рейтинга на вашата страницата висок (talking about this).

Ще промотираме вашата страница пред милионна аудитория и ще споделяме съдържание от вашата стена в страници с близка тематика до тази на бранда ви!

Ние поддържаме страници с над 3 милиона facebook потребители, като :

http://www.facebook.com/*******

https://www.facebook.com/*********

http://www.facebook.com/*********

https://www.facebook.com/********

(тук изброяват няколко страници от типа: „Мои ми викате кифлъ мъ аз съм готяна“)

както и много други ( общо над 50 ) , в които се поддържа изключително висок процент на активни потребители.

Можем да изградим дизайн и cover photo с лого на вашата фен страница, отправящо съобщение към вашите фенове.

Гарантираме привличането на желан от Вас брой фенове към страницата на вашия бранд.

Ще направим вашите фенове постоянни и активни.

Ще Ви държим в течение с актуални анализи и статистки за фен страницата на бранда Ви.

Ще се радваме да се видим в удобно за вас време и място, за да ви разкажем повече за маркетинга в социалните медии и как можем да сме ви полезни.

Поздрави !


The copywriter strikes back:

Привет!

Ние от “Rocket Studio” нямаме предложение, затова излизаме през вратата на офиса. По съвместителство оттам и влизаме. Не можем да устоим.

Социалната мрежа Facebook има вече мааалко над 950 милиона потребители и то според информация от юни тази година. Според статистиката, 800 000 000 са били на 22 септември… 2011 година. Как лети само времето, а? Слагайки си ръка на сърцето, можем да се съгласим с цифрата за България, само че става дума за профили, а не за потребители. Малка, но интересна разлика. Поне за нас.

Благодарим за информацията – не знаехме, че Фейсбук е сайт! Както са казали обаче мъдрите…ъъъъъ, мъдреците: „Лош ученик е този, който не научава по нещо всеки ден“. (или нещо подобно). Тук обаче ви хванахме – след обаждания на много умни хора, вече сме сигурни, че Гугъл е браузър. Не, че знаем какво е браузър, ама не е сайт.

Вие ни питате можем ли да си позволим да не сме там, където са клиентите ни? И отговаряте – Нье! Ами да, как иначе. Затуй се стремим да сме в креватите на клиентките, в кръчмите с клиентите и понякога да човъркаме хладилниците им, ама само ако са теглили незаконно неща из нетя.

Какво ни предлагате? Какво, аджеба, ни предлагате? „Цялостно обслужване на бранда във Фейсбук“ е свежият отговор.И защо такова внимание? Защото сте професионалисти в сферата на маркетинга и социалните медии. Обаче ако ний като инатливи персони ви попитаме, защо само там, като има цели над 28 мрежи. Някои от тях даже и в България (удивителна). Дали некой знае тоз отговор. (м)истерия….

Всъщност, ако не знаете, вие предлагате администриране на Фейсбук страница. Защото животно като цялостно обслужване на бранд в „сайт“ не може да има. Също както негър скиор, касапин вегетарианец или глуха акула.

Вервайте ни, ако дискутирате и комуникирате по всякакви теми на страниците на клиентите си, рано или късно (по-вероятно е да е рано) същите тези клиенти ще поискат да дойдат на дискусия с винкели, тупалки или поне телефонни указатели, навити на руло.

Високият рейтинг на страницата и talking about this са толкова близки, колкото седемте джудета и седемте рилски езера. Сиреч почти никак. Милионната аудитория е мокър сън на всички „опитмизатори“. А действителността е еднаква и в двата случая – объркан и сконфузен поглед надолу. Особено кат ознаем, че от „милиони“, броят на реално виждащите станицата ще са в най-добрия случай хиляди. Е, все е нещо.

Дизайн и ковър фото са единствените неща, които могат да се направят във Фейсбук. Друго, колкото и да ни се ще – не може. Ние го знаем и си траем. И челна стойка не можем. Ама и затова си траем. Колкото до съобщението в ковъра, мааалко е забранено, ама малко.

Но иначе вие сте прекрасни, защото изпълнявате желания. Е, аз бих си поискал Кейт Бекинсейл, ама кой ме пита. Щом предлагате фенове, колкото си пожелаем, пу за мене примерно 191 191 фена. Само да питам, фенките в това число ли са? Или те отделно. Анализите и статистиките на страницата си ги има по принцип и за съжаление са общодостъпни. Нищо де, другия път.

Удобно ни е в сряда, тук, в офиса. Нищо, че не знаете къде се намира. Или знаете!?! Наистина ни бяхте полезни. Поне се поразписахме.